Onze beoordelingen
9.5
Afspraak maken? 078-6163879

Onze diensten

Distributieriem vervangen Sterrenburg

De Distributieriem vervangen Sterrenburg laten vervangen doet u natuurlijk het liefst bij een ervaren garagebedrijf. Deze riem heeft een beperkte levensduur en dient daarom eens in de paar jaar te worden vernieuwd. Hoe vaak dit nodig is hangt af van het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt en de prestaties die u vraagt van uw auto. De fabrikant geeft een indicatie van de levensduur, maar bij onderhoudsbeurten of bij de APK wordt uiteraard de kwaliteit van de distributieriem gecontroleerd. Als deze niet meer voldoende is krijgt u het advies om de riem te laten vervangen.

Afspraak maken

Waar dient de distributieriem voor?

In veel moderne auto’s is de motor voorzien van een distributieriem. Deze riem vormt de overgang tussen de krukas in de motor en 1 of meerdere nokkenassen. Deze nokkenas zorgt ervoor dat de kleppen, die zich in de cilinder bevinden, worden geopend en gesloten. Dit is uiteraard een essentieel onderdeel om de motor van uw auto goed te laten functioneren. Als de riem versleten is of zelfs afbreekt, kunt u per direct niet meer verder rijden. Zou u dat wel doen dan levert dit forse schade aan de motor en dus een zeer prijzige reparatie op.

Niet alle auto's hebben een distributieriem

Of u uw Distributieriem vervangen Sterrenburg wel of niet eens in de zoveel jaar moet laten vervangen hangt af van het merk en type auto. Er zijn namelijk ook auto’s die niet zo’n riem hebben. Hier wordt de functie van de verbinding tussen de krukas en de nokkenassen geregeld met tandwielen. Ook deze moeten natuurlijk regelmatig worden gecontroleerd op slijtage, maar gaan doorgaans wel langer mee. Van welk systeem de motor ook gebruik maakt, het is in ieder geval een belangrijk en vitaal onderdeel.

Wat kost de vervanging van een distributieriem vervangen Sterrenburg?

De kosten van vervanging van de Distributieriem vervangen Sterrenburg hangen af van verschillende omstandigheden. Als u vooraf weet dat de riem vervangen moet worden dan kunt u dit vaak combineren met een onderhoudsbeurt of de verplichte APK. De distributieriem Sterrenburg wordt uiteraard direct vervangen als deze is gebroken of zodanige slijtage vertoont dat vervanging zeer dringend nodig is om te voorkomen dat u met pech langs de weg komt te staan.

Het is sowieso aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen met Garage De Baco in Sterrenburg als de motor van uw auto een vreemd geluid maakt. Let ook altijd op de waarschuwingslampjes op uw dashboard. Als er een waarschuwing zichtbaar is die urgent is, is het aan te raden uw auto zo snel mogelijk langs de kant te zetten en de motor uit te schakelen. Hiermee voorkomt u mogelijk grotere schade aan het motorblok.

Voorkom hoge kosten, laat uw distributieriem Sterrenburg

Als uw distributieriem breekt en u blijft nog doorrijden dan veroorzaakt dit forse schade aan de motor. Deze zal vastlopen en u kunt dan uiteraard niet meer verder rijden. Uw auto moet worden afgesleept en de motor moet grondig worden gereviseerd. Dit is een kostbare reparatie die, zeker voor tweedehands auto’s, zelfs kan leiden tot total loss verklaren omdat de dagwaarde van de auto niet voldoende is om de kosten van herstel te dekken. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom is regelmatig deskundig onderhoud aan en controle van vitale onderdelen van uw auto van groot belang. Wilt u de Distributieriem vervangen Sterrenburg?

Kies voor goed onderhoud aan uw auto

Voor goed onderhoud aan uw auto gaat u naar Garage de Baco. Is uw distributieriem aan vervanging toe? Maak dan nu meteen een afspraak via telefoonnummer 078 – 616 38 79. Wij plannen de vervanging dan meteen in zodat u weer veilig de weg op kunt.
Op zoek naar een betrouwbaar en vertrouwd adres om uw bandenservice uit te laten voeren? Dan bent u bij een Autobandenpartner aan het juiste adres. Waarom Autobandenpartner?
  • Autobandenpartner is de bandenexpert
  • U kunt gewoon terecht bij uw vertrouwde garagist
  • Snel en veilig op weg
  • Ruim assortiment aan banden en velgen
  • Autobandenpartner heeft de tools en expertise voor al uw werkzaamheden
Autobandenpartner
Banden actie 4 halen 3 betalen 4 halen 3 betalen