Onze beoordelingen
9.5
Afspraak maken? 078-6163879

Onze diensten

Koelvloeistof

Koelvloeistof is een op 50% gedemineraliseerd water gebaseerde vloeistof. Aan deze vloeistof zijn enkele toevoegingen (additieven) zoals antivries, anti-corrosiemiddel en een smeermiddel toegevoegd.

De koelvloeistof die rond circuleert in een verbrandingsmotor zorgt er voor dat de overtollige warmte die ontstaat tijdens de verbranding van de brandstof wordt afgevoerd.

Met behulp van de radiateur koelt de koelvloeistof weer af en wordt de koelvloeistof door de waterpomp weer terug de motor in gepompt.
Wanneer moet u uw koelvloeistof vervangen

De kwaliteit van de koelvloeistof van uw auto is door ons te controleren. In uw onderhoudsboekje staat wat er voor een koelvloeistof er in uw auto moet. Als dit wordt aangegeven met een G12 of een G12+ codering dan heeft u een ‘long life’ koelvloeistof in uw auto zitten. Dit wil niet direct zeggen dat de vloeistof ook daadwerkelijk voor altijd mee gaat. Er kunnen defecten in het koelsysteem zitten die de koelvloeistof aantasten.

Wij hebben een koelvloeistoftester waarmee we direct kunnen testen wat de staat van uw koelvloeistof is. Voor de overige koelvloeistoffen geldt ongeveer een levensduur van 50.000km tot 75.000km. Het is daarom altijd verstandig om uw koelvloeistof om de zoveel tijd even te laten testen.

Het voldoen aan de vorstbeveiliging betekent niet dat de de koelvloeistof qua werkende additieven (smeermiddelen, anti corrosie dopes, anti schuimmiddelen etc) nog volstaat. Dit is buiten een laboratorium niet controleerbaar en hierop moet de vervangingsinterval van de auto fabrikant aangehouden worden.

Let op:

Koelvloeistof peil controleren en bijvullen alleen bij een koude motor!

Mocht het toch noodzakelijk zijn de koelvloeistof bij te vullen bij warme motor doe dit uiterst voorzichtig, leg een doek over de dop en draai deze eerst voorzichtig een klein stukje los.

Bij het losdraaien van de dop kan de kokende vloeistof uit het reservoir spuiten! In de meeste auto’s zit een apart reservoir voor de koelvloeistof.

Op de dop van dit reservoir staat meestal een waarschuwingsteken.

Aan de zijkant van dit reservoir staan duidelijk de ‘min’ en ‘max’ aangegeven, zorg er altijd voor dat de koelvloeistof hier tussenin zit.

Als de koelvloeistof onder het ‘min’ streepje staat vul dan altijd direct uw koelvloeistof aan.

Let wel op dat de oorzaak van het verlies van de koelvloeistof moet worden vastgesteld. Koelvloeistof verdampt namelijk niet zomaar, dus waarschijnlijk zit er ergens een lek in uw koelsysteem.

Afspraak maken

Banden actie 4 halen 3 betalen 4 halen 3 betalen