Onze beoordelingen
9.5
Afspraak maken? 078-6163879

Onze diensten

Airco systeem

Het airco systeem bestaat uit een x aantal onderdelen
  • Condensor
  • Airco compressor
  • Airco koudemiddel
  • Airco olie
  • Filterdroger
  • Pollenfilter
  • Verdamper
  • Drukventiel
  • En diverse Leidingen
Veel van deze onderdelen zijn slijtage gevoelig, juist daarom is het verstandig om elke twee jaar uw Airco systeem te laten controleren en een service uit te laten voeren.

De condensor: Een kapotte condensor is meestal te herkennen aan het verliezen van druk in het aircosysteem. Door de plaatsing van de condensor aan de voorzijde van de auto staat de condensor bloot aan weer, wind, vuil en pekel. Hierdoor kunnen de lamellen gaan roesten of vol met vuil gaan zitten, door de plaatsing kan de condensor ook nogal eens door steenslag lek raken of beschadigen.

De airco compressor: In een aircocompressor zitten bewegende delen en deze dienen gesmeerd te worden. Bij het vullen van een aircosysteem wordt er een kleine hoeveelheid olie aan toegevoegd. Deze olie smeert zuigers, stangen en lagers van de compressor. De vulling van het aircosysteem neemt jaarlijks 10% af en wanneer er een te lage of geheel geen vulling meer is zal de compressor niet meer gesmeerd en gekoeld worden. Uiteindelijk zal de compressor hierdoor versneld kapot gaan.

Het airco koudemiddel: Het koudemiddel is een stof bestaand uit zeer kleine moleculen en het systeem raakt per jaar circa 10% van zijn vulling kwijt aan de buitenlucht. Als de druk teveel zakt zal de werking verminderen en uiteindelijk stoppen. Voortijdig bij laten vullen is het advies

De filterdroger: zorgt voor het opvangen van vocht want dit is belangrijk, dit kan bevriezen en de airco installatie doen verstoppen. Vervuilingen kunnen slijtage en verstoppingen veroorzaken en moeten er daarom uit gefilterd worden.

Het pollenfilter: ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt

Het airco systeem zorgt in de warme periode voor een lekker en koele lucht, maar wat mensen vaak niet weten is dat het airco systeem in de winter ook super handig is, want het ontwassend u autoruiten waardoor u een betere en veilige zicht naar buiten heeft.

Wat vaak voorkomt is dat mensen te lang doorrijden zonder het airco systeem na te laten kijken, en dat er dan vaak hele dure reparaties uitkomen, denk bijv. aan de aircocompressor die gaat kapot omdat de olie die in het systeem zit vaak vervuilt is en daarom geen goede smering meer heeft waardoor de pomp sneller slijt en op den duur kapot gaat. Maar ook het airco gas verliest op den duur zijn capaciteit waardoor je minder koeling in de auto heb maar de pomp wel harder aan het werk is om alles rond te pompen, en daarom ook sneller zal slijten en eerder kapot zal gaan. Voorkom onnodige en dure reparaties en laat daarom om de twee jaar u Airco systeem controleren en reinigen.

Afspraak maken

Banden actie 4 halen 3 betalen 4 halen 3 betalen